Журналистът Хари Яръмов е роден през 1937 г. в гр. Казанлък. В детските и младежките си години е активен спортист, играе волейбол, футбол и баскетбол. През 1964 г. завършва ВИФ “Георги Димитров“, сключва граждански брак с видинската лекоатлетка Венка Маркова, която е републикански шампион по лека атлетика и заживяват във Видин. Тук започва работа като учител по физкултура в I-ва гимназия „Димитър Благоев“, а по късно се премества в ТИХ “Проф. Асен Златаров“. Продължава да се занимава със спорт  и в състава на „Видабаскет“.

     Журналистическата дейност на Хари Яръмов започва със сътрудничеството му на вестниците „Народен спорт“, „Студенска трибуна“ и „Народна младеж“ още през студентските му години. По време на учителстването му кореспондентската му дейност се разширява. Още от 1970 г. в продължение на 30 години, до 1999 г., е неизменно кореспондент на Българската национална телевизия за Видински окръг. Сътрудничи на спортните редакции в Българското национално радио и на редица национални и регионални вестници, журналист и редактор е във в. “Червено знаме“, в. “Ние“ и телевизия Видин. Хроникьор е на всички видински спортни клубове и спортни изяви. Изработва десетки очеркови филми и репортажи за телевизионните медии, за които работи. Ръководи кино-фото клубовете  към читалище „Цвят“ и Окръжния младежки дом – Видин и оставя след себе си плеяда последователи и любители на кино и фото изкуството.

     По негова инициатива и с неговото активно участие пред Видинската спортна зала бе поставена паметна плоча с имената на починали видински спортисти постигнали върхови постижения и с принос за развитието на националния и местен спорт.

     Автор е на няколко книги и брошури на спортна тематика. През м. октомври 2012 г., няколко месеца след смъртта му, излиза книгата „Юбилейни върхове на видинския баскетбол“, която пише в продължение на 7 години.

     Награден е за активната си журналистическа и обществена дейност с орден „Св.св. Кирил и Методий“ I-ва степен и е носител на Националната награда за спортна журналистика на името на братя Ексерови. През 2013 г. посмъртно Общински съвет-Видин прие решение за удостояването му със званието „Почетен гражданин на Видин“. Носител е на награди и отличия от национални фотоконкурси.

     На негово име семейството му учреди награда за журналистика, която ежегодно се връчва на видински журналист. Първият ѝ носител е журналистката Лора Владимирова /виж отделна статия/.

     Синът му Стефан Яръмов също се отдаде на спорта като футболист и треньор, внукът му Хари Яръмов се развива във футболните среди, а внучката му Елена Яръмова, след успешна кариера като волейболистка, днес е спортен журналист в bTV.

     Умира на 31 юли 2012 г. във Видин.