Роден е през 1937 г. в гр.Казанлък. В детските и младежките си години е активен спортист, играе волейбол, футбол и баскетбол. През 1964 г. завършва ВИФ“Георги Димитров“, сключва граждански брак с видинската лекоатлетка Венка Маркова, която е републикански шампион по лека атлетика и заживяват във Видин. Тук започва работа като учител по физкултура в I-ва гимназия „Димитър Благоев“, а по късно се премества в ТИХ“Проф.Асен Златаров“. Продължава да се занимава със спорт  и в състава на „Видабаскет“.

     Журналистическата дейност на Хари Яръмов започва със сътрудничеството му на вестниците „Народен спорт“, „Студенска трибуна“ и „Народна младеж“ още през студентските си години. По време на учителстването му кореспонденската му работа се разширява. Още от 1970 г. в продължение на 30 години, до 1999 г., е неизменно кореспондент на Българската национална телевизия за Видински окръг. Сътрудничи на спортните редакции в Българското национално радио и на редица национални и регионални вестници, журналист и редактор е във в.“Червено знаме“, в.“Ние“ и телевизия Видин. Хроникьор е на всички видински спортни клубове и спортни изяви. Изработва десетки очеркови филми и репортажи за телевизионните медии, за които работи. Ръководи кино-фото клубовете  към читалище „Цвят“ и Окръжния младежки дом – Видин и оставя след себе си плеяда последователи и любители на кино и фото изкуството.

     По негова инициатива и с неговото активно участие пред Видинската спортна зала бе поставена паметна плоча с имената на починали видински спортисти постигнали върхови постижения и с принос за развитието на националния и местен спорт.

     Автор е на няколко книги и брошури на спортна тематика. През м.октомври 2012 г., няколко месеца след смъртта му, излиза книгата „Юбилейни върхове на видинския баскетбол“, която пише в продължение на 7 години.

     Награден е за активната си журналистическа и обществена дейност с орден „Св.св.Кирил и Методий“ I-ва степен и е носител на Националната награда за спортна журналистика на името на братя Ексерови. През 2013 г. посмъртно Ощински съвет-Видин прие решение за удостояването му със званието „Почетен гражданин на Видин“. Носител е на награди и отличия от национални фотоконкурси.

     На негово име семейството му учреди награда за журналистика, която ежегодишно се връчва на видински журналист.

     Синът му Стефан Яръмов също се отдате на спорта като футболист и треньор, внукът му Хари Яръмов се развива във футболните среди, а внучката му Елена Яръмова, след успешна кариера като волеболистка, днес е спортен журналист в BTV.

     Умира на 31 юли 2012 г. във Видин.