Отличният кулинарен специалист и експериментатор, пътешественикът и писателят Филип Захариев е роден на 1 май 1986 г. във Видин. В детските и юношеските си години се увлича по футбола и се изявява като рапър. Средното си образование завършва във Видинската гимназия „Цар Симеон Велики“ през 2004 г. и след изкаран курс по готварство започва работа като готвач в ресторант „Пантофката“ в родния си град. След това в продължение на 4-5 години упражнява същата професия в софийски ресторанти и заминава за Италия. Работил е и в Русия. През 2011 г. става Head Chef за ресторанти в Gruvelageret и Holiday Club Saimaa /2011-2013/ – Финландия и Restaurant Onda – Oslo /2013-2015/ – Норвегия. В продължение на почти 6 години е главен готвач в най-северния ресторант на света на архипелага Сварбард, Финландия, който е номиниран за номер едно през 2017 г. Предприема и няколко пътешествия до различни точки и екзотични дестинации на планетата. През 2021 г. се завръща в България и създава fine dining ресторант „ONA“ в с. Стакевци.
Филип Захариев е автор на книгите „Да осъзнаеш колко си малък“ /2019/ и „Където корабите умират“ /2019/, които са сред 10-те най-четени книги през 2019 и 2020 г. в България. В момента пише третата си книга „Хард ресет“.