Родена е на 9 март 1983 г. във Видин. Родителите ѝ живеят от дълги години в Италия, а сестра ѝ Ирена работи като главен изпълнителен директор на една от най-престижните сватбени агенции в Дубай, Обединени арабски емирства. Средното си образование Саня завършва в СОУ”Св.св. Кирил и Методий” в специализирана паралелка по изобразително изкуство. Приета е за студентка в НАТВИЗ още при първото си кандидатстване, но след първата си година в института заминава при родителите си в Италия. След завръщането си в България записва и завършва актьорско майсторство в Театралния колеж “Любен Гройс”. Първите си изяви и роли прави още на 16 години, а веднага след дипломирането си участва в няколко много успешни филма.

Филмите, в които се снима Саня Борисова са – сериалът на Нова телевизия “Забранена любов” /2008-2009/, от който са излъчени 299 епизода и филмите “Чужденецът”, в който изпълнява главната женска роля и “Живи легенди” /2014/-също в главната роля, с които печели няколко български и международни награди.

Играе и на театралната сцена. В Пловдивския театър няколко сезона е в ролята на Албена от едноименната пиеса  на Й. Йовков.

Имала е брак с филмовия актьор, продуцент, сценарист и режисьор Ники Илиев.