Петър Иванов Антов е роден през през м. ноември 1936 г. в с. Михайлово, Врачанска област. През 1964 г. се присъединява към трупата на Видинския драматичен театър, а няколко години е и негов директор /1969-1972/. Играе както трагедийни, така и комедийни роли. Има роли и в киното.

На сцената на Драматичен театър – Видин се открояват пресъздадените от него образи в пиесата „Дванайсета нощ“ от Уилям Шекспир, с която се откриват „Шекспировите театрални дни“ на 29 юни 1964 г. на лятната сцена на крепостта „Баба Вида“, в пиесата „Правда и кривда“ от Михайло Стелмах, като за ролята му на Марко Безсмъртни се появява много позитивна рецензия във в. „Народна култура“ /1965/, в пиесата „Свекърва“ от Антон Страшимиров, изградил образа на Велчо Свилен /1969/, в пиесата „Кучета“ от Николай Хайтов, в образа на Бузата /1972/, в пиесата „Буржоата благородник“ от Ж. Б. Молиер, в главната роля на Журден /1973/ и много други.

През 1970 г. Петър Антов и Желчо Мандаджиев са режисьори на постановката „Иванко“ от Васил Друмев, а през 1971 г. той като директор на театъра е подложен на сериозна критика в пресата за експерименталната постановка на „Ромео и Жулиета“ от У. Шекспир на режисьора Леон Даниел.

През 1976 г. се премества в трупата на  Старозагорския театър „Гео Милев“, където се превъплъщава в над 90 роли и също няколко години е и негов директор

През 1985 г. Петър Антов е удостоен със званието „Заслужил артист“.

На снимката Петър Антов приема поздравления на сцената на Драматичен театър-Стара Загора по повод на своята 80 годишнина, на специално организирано тържество през 2016 г..