Нели Конуей е родена  във Видин, където завършва и средното си образование. Висшето си образование завършва в СУ „Св. Климент Охридски“ и известно време е сътрудник във видинския вестник  „Ние“, след което в продължение на 7 години работи като продуцент, режисьор и водещ в БНТ. Прави предаванията за бойни изкуства „Будо“, „Самурай“ и „Супер шампиони“. През 1997 г. заминава за САЩ в творческа командировка, за да снима филм за българка с успешна кариера в Холивуд, и остава да живее в Лос Анджелис. Първоначално работи в телевизионната мрежа NBC, завършва продуцентство и режисура в Холивудския филмов институт и е кореспондент на в. „Неделник“ в щата Калифорния.

След 2000-та година започва да се занимава предимно като преподавател и лечител с кундалини йога. Ученичка е на световно известната екстрасенска  д-р Дорийн Върчу. В лечебната си практика използва кристали, звукова терапия, четене по лицето и свещена нумерология. Практикува в Клиника за нелечими заболявания в Швейцария. Води семинари и практически занятия в центрове за духовно развитие в Европа, САЩ, Япония, Хонконг, Хавай, Сингапур, Тайван, Австралия, Нова Зеландия и други страни. Наричат я Хепи йоги, Нели Ейнджъл и Земен ангел.

Автор е на книгите – „Откровения в Холивуд“, „Кураж“, „Шепнещият с делфини“, „Талант“, „Излекувай вътрешното си дете с ангелите“, „Лечение с ангелите“, „Ангелски гадателски карти“, „Лечителите на България“ /2015/, „Чудеса с ангели. Приказки за малки и големи“ /2017/ и „Съветите на ангелите“ /2017/.

Името на Нели Конуей е включено в престижните енциклопедии „Кой кой е в Америка“ /2005/, „Кой кой е сред американските жени“ /2006/ и „Кой кой е в света“ /2007/.