Журналистката, поетесата  е детската писателка Милена Бойкова Михайлова – Терзийска е родена през 1974 г. във Видин. Възпитаник е на клуб „Млад журналист“ с ръководител Лора Владимирова /виж отделна статия/ при Окръжен младежки дом – Видин. Средното си образование завършва в Гимназия с преподаване на чужди езици – Видин, а висше в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Българска филология“. Още като студентка започва да отразява културните събития за в. “Демокрация“ и работи 6 години в културния отдел на вестника. Работила е като репортер и редактор в седмичника „Кеш“, в списание за туризъм и автомобилизъм, в списанията „Мениджър“ и „Мода“, във в. “Новинар“, където стига до длъжността редактор на отдел „Култура“. Паралелно сътрудничи в списанието за бременност и майчинство „9 месеца“.

     Печелила е журналистически награди на столичните галерии „Витоша“ и „Леседра“, приз на Националния конкурс за детска поезия „Стоян Дринов“, Панагюрище и др.

    Милена Терзийска е  автор и на детски римувани творби – „Заключената памет на принцесата“ /2012/, „Азбука на града“ /2013/, „Драконът и княгинята войн“ /2014/, „Азбучни професии“ /2015/, „Явор и еднорогът“ /2016/ и др.