Музикантът, авторът на текстове и музика за песни и първият професионален дисководещ в област Видин Красимир Русинов е роден на 20 януари 1952 г. в гр. Лом, но още в детските му години семейството му се преселва във Видин, където завършва средното си образование.

Той е създател и пръв ръководител на Вокално-инструменталния състав при Окръжен младежки дом – Видин, като е и солист и автор на текстовете и музиката на някои от най-популярните песни на групата.

През 1980 г. става първият професионален дисководещ в младежкия дом, а през 1984 г. създава и първата в страната школа за дисководещи, в която освен лично от него обучението, по негова покана, се води и от Розмари Стателова, Тома Спространов, Генчо Гайтанджиев-първият директор на издателство „Музика“, Николай Текелиев – музиколог и музикален педагог към ЦК на ДКМС, по-късно журналист в БТА, Диана Попова – музикален редактор в БНР и други музикални специалисти, които гостуват на обучителните срещи. През школата преминават такива популярни DJ като Васко Громков /виж отделна статия/, Николай Русиновски /виж отделна статия/, Петър Димчев, Красимир  Емилов, Серго  и много други, а неговата диско кабина се превръща в звукозаписно студио за световните и български музикални хитове. Напуска пулта на дисководещ на ОМД – Видин през 1988 г., но продължава да работи като такъв на свободна практика

Красимир Русинов е инициатор и основен организатор на окръжните прегледи на дисководещите във Видин, като през 1983 г. и 1984 г. печели и първите награди. Той е носител и на третите награди на националните срещи на дисководещите в Толбухин /1982/ и Ямбол /1983/, както и на Седмия национален фестивал на дисководещите в Каваци, Бургас /1985/.

Диско вечерите в младежкия дом, по време на бригадирското лято и в останалите населени места на окръга, които организираше и ръководеше, включвайки в тях своите ученици и популярни естрадни изпълнители и групи, се посещаваха от хиляди младежи, които получаваха богата информация за най-новите течения в поп и рок музиката и придобиваха култура за реална оценка на музикалното изкуство.

През 1996 г. Красимир Русинов спечели зелена карта и със семейството си замина за САЩ.