Авторът и изпълнителят на естрадни песни Красимир Михайлов е роден на 30 декември 1955 г. във Видин. Средно образование завършва в ТМТ „Коста Йорданов“- Видин, специалност „Студена обработка“, а висше в ЮЗУ „Неофит Рилски“- Благоевград, специалност „Начална училищна педагогика“. Работил е като директор на Дома на учителя и учител във видинските училища ОУ „Епископ Софроний Врачански“, СУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Иван Вазов“. Защитил е I-ва професионално-квалификационна степен.

Учредител е на Независимия учителски синдикат във Видин, бил е областен координатор  на Гражданско движение „Днес“ и член на управителния съвет на Гражданско обединение „Единни за промяна“.

Красимир Михайлов е автор и изпълнител  на 11 песни, записани в звукозаписно студио, от които 3 са посветени на гр. Видин – „Балада за Видин“, „Свещена земя“ и „Като първа любов“, а две на видински училища – „Мое училище“ на СУ „Любен Каравелов“ и „Просветление“ на ОУ „Иван Вазов“. Има кавър версия и на „Нашата мила страна“, която е дванадесетата му песен, записана в звукозаписно студио. В репертоара му преобладават баладичните песни, като на повечето от тях в концертните си изяви си акомпанира със собствено изпълнение на китара.