Роден е на 30 декември 1955 г. във Видин. Средно образование завършва в ТМТ”Коста Йорданов”- Видин, специалност “Студена обработка”, а висшето си образование завършва в ЮЗУ”Неофит Рилски”- Благоевград, специалност “Начална училищна педагогика”. Работил е като директор на Дома на учителя и учител във видинските училища “ОУ”Епископ Софроний Врачански”, СУ”Любен Каравелов” и ОУ”Иван Вазов”. Защитил е I-ва професионално квалификационна степен.

Учредител е на Независимия учителски синдикат във Видин, областен координатор е на Гражданско движение “Днес” и член на управителния съвет на Гражданско обединение “Единни за промяна”.

Красимир Михайлов е автор и изпълнител  на 11 песни, записани в звукозаписно студио, от които 3 са посветени на гр. Видин – “Балада за Видин”, “Свещенна земя” и “Като първа любов”, а две на видински училища – “Мое училище” на СУ”Любен Каравелов” и “Просветление” на ОУ”Иван Вазов”. Има кавърверсия и на “Нашата мила страна”, която е дванадесетата му песен, записана в звукозаписно студио. В репертоара му преобладават баладичните песни, като на повечето от тях в концертните си изяви си акомпанира със собствено изпълнение на китара.