Роден е на 16 април 1897 г. във Велико Търново. Завършва право и философия  в СУ “Св. Климент Охридски“, но се отдава на актьорската професия. След като постъпва в Драматичната школа към Народния театър „Иван Вазов“ през 1922 г. е привлечен  в театралната му трупа и остава в нея до деня на смъртта си. Изиграва над 30 роли в театъра в най-знаковите пиеси и 13 роли в киното. Изключителен майстор на рецитаторското изкуство.

     Носител е на най-високите отличия на България – Народен артист /1949/, Димитровска награда /1950, 1952/, орден „Георги Димитров“ /1959, 1964/, Герой на социалистическия труд /1965/. Великотърновският драматично-оперен театър носи неговото име.

      Участва в спектакъла „Дванадесета нощ“ на Видинския театър като гост актьор  през м. юни 1963 г. в няколко последователни представления, когато на финала на третото представление тогаващния секретар на Градския народен съвет прочита решението на съвета за удостояването му със званието „Почетен гражданин на Видин“ Константин Кисимов приема с поклон решението и коленичи пред видинската публика в знак на признателност и благодарност. Включвал се е и в спектакли на любителски самодейни читалищни трупи, една от които е тази на гр. Дунавци, в спектакъла „Вражалец“ от Ст.Л. Костов.

     Загива в автомобилна катастрофа на 16 август 1965 г.