Актьорът, журналистът и радиоводещият Кирил Кирилов е роден на 13 март 1986 г. в София, но родовият му корен е от гр. Кюстендил, където прекарва детските и  юношеските си години и където завършва  средното си образование в Техникум по облекло и хранене. Висшето си образование с бакалавърска степен  завършва в Югозападния университет „Неофит Рилски“, специалност „Актьорско майсторство“ през 2011 г., а през 2012 г. в същия университет завършва и магистратура по специалността „Театрална режисура“. През 2013 г. придобива магистърска степен и по специалността „Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с дипломен проект на тема „Актьорът медийно лице, лайфстайл икона и театрален посланик“. През 2014 г. е назначен за актьор в трупата на Видинския драматичен театър. След известно прекъсване през2019 г. и през двете години /2021-2023/, когато е водещ на следобедния блок на БНР – Радио Видин, от сезон 2023 г. Кирил Кирилов отново е в щата на Драматичен театър – Видин.

Първите професионални изяви на актьора са още по време на студентските му години на сцената на ДТ „Никола Вапцаров“ – Благоевград, а по време на актьорските си превъплъщения във Видинския театър той пресъздава образите на – Вълк, Ловец и Принц в „Приказка от грешки“ от Орлин Дяков, Хари в „Оркестър „Титаник“ от Христо Бойчев, О в „Най-чудното чудо“ от Стефан Цанев, Ловецът в „Приключенията на червената шапчица“ от Панчо Панчев, Хитър Петър в „Торба с лъжи“ от Панчо ПанчевЧервергов, Чугунов и Портнов в „Господа, другари, пичове и дами“ от Виктор Ляпин, Той в „Нощта на Хелвер“ от Ингмар Вилкист, Вичо в „Зех тъ, Радке, зех тъ“ от Сава Доброплодни, Мъжът в „Али Баба и 40-те разбойника“, Грибо във „Вещици в чужбина“ от Тери Пратчет, Кондаков в „Дом №13″ от Олег Ерньов“ и др.

Кирил Кирилов е режисьор на три театрални постановки  и има в творческата си биография епизодични участия в няколко игрални филма и редица сериали и рекламни клипове.