Роден е на 8 март 1973 г. във Видин. Основното си образование завършва в гр. Брегово, а средно в ПМГ“Екзарх Антим I“ във Видин. По време на казармата е школник в ШЗО-Плевен. През 1997 г. завършва висшето си образование в СУ“Св. Климент Охридски“, специалност „Журналистика“.

На журналистическата професия се посвещава още от студентските си години, когато е привлечен за сътрудник във в. „24 часа“/1974/, а една от първите му задачи е да отразява дейността на новоучредената от Иван Славков партия „Напред  България“, последва стажуване в отдел „Оживление“ на вестника, което го среща с други обществено значими личности и събития.. След дипломирането си е назначен за дипломатически кореспондент на вестника, отразяващ работата на българските външни министри при срещите им с техни колеги в страната и при пътуванията им в чужбина/1997-2013/. През 2000 г. му е възложено да наблюдава и отразява и събитията свързани с делото срещу българските медици в Либия, което му дава възможност да се сближи със семейството на Муамар Кадафи. Едновременно с този ангажимент поема и кореспондентските функции за отразяване на военните конфликти в Ирак, Афганистан и страните от Близкия изток/2000-2004/. Следват кореспондентските му мисии в Корейския полуостров и Западна Сахара. През 2017 г. е обявен за „Човекът за специални репортажи“ на в. „24 часа“.

Има знакови интервюта с лидера на Либия Муамар Кадафи/2002/ и сина му Сейфал Ислам, с Абу Ибрахим – лидер на палестинските бригади „Насър Салахедин“, с президента на Израел Шимон Перес“ с Тодор Живков/1997/ и др.

Продължавайки ангажиментите си към в. „24 часа“ Георги Милков е  постоянен автор и на матери-али за сп. „GEO“, където публикува репортажи от Колумбия, Судан, Лаос, Шри Ланка и други стра-ни в политическа, икономическа и бежанска криза, а от 2011 г. поема и длъжността на редактор и гл. редактор в списанието.

През 2013г. той стана първият победител в първото излъчване на първия сезон на телевизион-ното реалити шоу „Африка: Звездите сигурно са полудели“.

От 2015 г. до м.март 2018 г. Георги Милков заедно с Милена Цветанска бяха водещи на обзорното политическо предаване на БНТ 1 „Плюс това“.

Владее и ползва английски и арабски език.