Естрадният изпълнител и композитор д-р Георги Денков е роден на 26 април 1953 г. във Видин. Майка му е учител по руски език, а баща му ст. н. с. Цанко Ангелов Денков /виж отделна статия/ е един от създателите на Млекоинститута във Видин. Средното си образование Георги Денков завършва във Видинската гимназия с пълно отличие. Още в четвърти клас се увлича по музиката и се записва във фолклорния оркестър към Окръжния пионерски дом с диригент Валентин Бобевски /виж отделна статия/. Като гимназист се включва във вокално-инструменталната група „АБВГ“, но като барабанист. Приет е за  студент по медицина в Медицинска академия – София, но се отдава още по-ангажирано на музиката, вече свири професионално на китара и е солист в самодейни формации. Той е един от създателите на естрадната група „Пулс“ в Медицинския факултет на академията, която през 80-години печели много конкурси за любителски състави. Завършва медицина през 1979 г. и по разпределение практикува лекарската си професия в гр. Елин Пелин в продължение на 3 години. Още същата година /1979/ създават с д-р Христо Деянов първият български мъжки дует „Докторите“, който бързо добива популярност. Борис Карадимчев е един откривателите и първите им композитори. Пеят авторски песни, изнасят концерти, имат записи в БНР и БНТ, издават плочи. Осъществяват турнета в Полша, Унгария, СССР, Чехословакия и др. По-късно той участва в група „Асоциация“ и съпровожда на китара изявите на Михаил Белчев, с когото гастролира в Германия и Русия.

     Георги Денков участва в конкурси и фестивали като естраден певец, композира и е автор на текстове за песни на групи и индивидуални поп и рок изпълнители. През 2021 г. издава последния си албум „Сляпа неделя“.

Носител е на много индивидуални, дуетни и композиторски награди. Сред тях по-значими са – 1980 – песента му „Ноктюрно“ в изпълнение на Вили Кавалджиев му носи II-ра награда, 1982 – неговата  песен  „Докога“ е отличена с наградата на БНТ, 1983 г. – песента му „Ела до мен“ на група „ТЕСТ“ печели наградата на в. „Народна младеж“, 1984 – „Песничка“ в негово изпълнение е отличена с II-ра награда, а „Телефон на доверието“, която изпълнява в дует с Кристина Димитрова III-та награда, през 1986 г., същата година песента му „Мъжка песен“ е допусната до финалния кръг на конкурса „Златния Орфей“, а през 1991 г. във финалния кръг на „Мелодия на годината“. Пак през 1986 г. с песента „Обичам те Грузия“ печели наградата на журито на фестивала за младежка песен в Тбилиси. През 1988 г. е носител на III-та награда за песента „По пясъка“, а през 1990 г. на II-ра награда за песента „Имам един приятел“ от фестивала „Златния Орфей“.