Роден е на 12 септември 1949 г. в с. Ново село. Средното си образование завършва в Художествената гимназия в София, а висше в Националната художествена академия, специалност “Живопис” в класа на проф. Георги Богданов. Работил е в художествения екип към Стопанския химически комбинат, като художник на гр. Видин/1988-1993/. и преподавател по изобразително изкуство в СОУ”Св.св. Кирил и Методий”. От 1996 г. до 2001 г. е директор на Художествена галерия “Никола Петров” – Видин, след което работи като художник на свободна практика.

Творческата му палитра е изключително богата – живопис, графика, мозайка, акварел, иконна живопис, пана изпълнени в техниката графито, реставрация, стъклопис. Най-мащабните му творби са паната на фасадата на Химическия комбинат и на входа на Видинския стадион. Автор е и на иконите над входа на църквата в родното му село Ново село.

Има над 20 самостоятелни изложби във Видин, София, Пловдив, Банско и участия в ОХИ в почти всички галерии в областните и по-големите градове на България.

Негови творби са собственост на НХГ, ГХГ-София и галерии в страната и частни колекции у нас и във Франция, Русия, САЩ и др.