Журналистката Антонина Лозанова е родена на 18 юни 2000 г. във Видин. Средното си образование завършва в Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ през 2019 г., а бакалавърска степен на висшето си образование  в Университета за национално и световно стопанство, специалност „Медии и журналистика“ през 2023 г. През 2021 г. завършва школа по операторска работа с видеотехника в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. На 10 юли 2023 г. започва работа като кореспондент на Българската телеграфна агенция за Видинска област, а по-късно  записва и магистратура в Нов български университет, специалност „Филмово и телевизионно изкуство“.

Включвала се е в много благотворителни инициативи и мероприятия и е работила в частни фирми за видео и фотографски услуги, като 1/2 старши експерт в ПР отдела на УНСС и в екипа на Българското национално радио – Видин.

Антонина Лозанова е носител на специалната награда на ПМГ „Екзарх Антим I“ за документален филм посветен на 130-та годишнина от кончината на патрона на училището през 2018 г., печели конкурса за проучване на живота и делото на Петър Увалиев с документален филм през 2019 г. и завоюва първо място в конкурса на Фондация „Димитър Цонев“ за качествена журналистика  през 2020 г. През 2023 г. спечели и наградата „Megalizzi-Niedzielski“ за млад и обещаващ европейски журналист в категорията „Видеорепортаж“.