Диригентът, учителят и общественикът Ангел Джунински е роден на 7 януари 1946 г. в с. Чупрене. Средното си образование завършва в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ – София през 1966 г., а през 1976 г. завършва и висшето си образование в Академията за музикално и танцово изкуство – Пловдив, със специалности „Музикална педагогика“ и „Дирижиране“. През периода 1973-1979 г. работи и живее в гр. Свиленград като  учител по музика в ЕСПУ „Д-р Петър Берон“, създател и ръководител на музикалната школа за духови и ударни инструменти, диригент на Детски духов оркестър и диригент на смесен хор към НЧ „Просвета“. През 1979 г. заедно със семейството си се завръща в гр. Белоградчик и до 2005 г. е учител по музика в СОУ „Христо Ботев“. Едновременно с това през същата 1979 г. основава и дълги години ръководи музикалната школа към НЧ „Развитие“,  от 1980 г. е художествен ръководител и диригент на Детски духов оркестър – Белоградчик, който прераства в Младежки  и Градски духов оркестър, към когото дълги години функционира и мажоретен състав и издава собствена грамофонна плоча. Оркестрите под негово ръководство и дирижиране изнасят стотици концерти в община Белоградчик, област Видин, страната и чужбина. През периода 1984-1988 г. той е диригент и на смесения хор към читалището. През 2011 г. регистрира фирмата си „ДЖУН-АНГЕЛ ДЖУНИНСКИ“ ЕТ, която успешно развива хотелиерски бизнес чрез къщата си гости в с. Извоз.

Той е носител на престижни награди – златен медал и звание „Лауреат“  от IV-я Републикански фестивал на художествената самодейност с ДДО-Свиленград, сребърен медал и звание „Лауреат“ от същия фестивал със смесения хор на НЧ „Просвета“-Свиленград, през 1975 г. е удостоен със званието „Отличник“ и Златна значка на Комитета за култура на Народна република България, носител е на златни медали и лауреатски звания с ДДО-Белоградчик на VI-я и VII-я Републикански фестивали на художествената самодейност, лауреат и носител е на сребърен медал със смесения хор при НЧ „Развитие“ – Белоградчик на VI-я РФХС, носител е и на първа награда от надсвирванията на духовите оркестри в гр. Вършец и на отличия от празниците на духовите оркестри „Дико Илиев“- Монтана, Ботевград и Оряхово и др.

Впечатляваща е и обществено-политическата и административно управленска дейност на Ангел Джунински. Той е дългогодишен председател на Общинския съвет на БСП в Белоградчик, бил е председател на читалище „Развитие“ /1995-1997/, повече от четири мандата е общински съветник, от 1995 г. до 1999 г. е заместник председател, а от 1999 г. до 2003 г. е председател на Общински съвет – Белоградчик. През периода 2004-2007 г. е заместник кмет на общината. 

През 2019 г. Ангел Джунински бе удостоен със званието „Почетен гражданин“ на община Белоградчик и Почетния знак „Печат на Цар Симеон Велики“ от Министерството на културата на Република България за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство.