Поетът, журналистът и педагогът Ангел Веселинов е роден на 1 юни 1959 г. в с. Долни Лом. Средното си образование завършва в Математическа гимназия – Монтана, а висше във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, специалност „Българска филология“ през 1981 г. Известно време учителства, включително и в училището в с. Горни Лом, а през 1985 г. се установява в родния град на съпругата си  Добрич. Работил е като журналист и редактор във вестниците „Златна Добруджа“ и „Антимовски хан“ и радио „Телеком-спектър“, както и като учител по български език и литература.

Ангел Веселинов пише поезия и проза от ученическите и студентските си години, но първата си стихосбирка „Ранени гълъби“ издава през 1995 г., следват стихосбирката „Вендета“ /1997/, романът „Мътни времена“ /1999/, публицистичната книга „Така беше“ /2000/, романът в поезия и проза „Не плачете моля ви за мен“ /2006/ и двутомника с избрани съчинения „Мили роде“ /проза/ и „От гняв и обич изнемогвам“, излезли през 2009 г. Публикувал е в местния и национален печат и в литературни издания стихове, проза, сатира, есеистика и т.н. Използвал е псевдонима Весан.

Успешно се представя и като преводач на руска поезия като превежда стихове на Александър Пушкин, на когото негови колеги от университета твърдят че приличал/, на Фьодор Тютчев, Михаил Лермонтов и др. Има преводи и на западни поети.

Умира на 11 август 2015 г. в Добрич.