Режисьорът Алберт Анжел е роден на 3 септември 1925 г. в Бургас. През 1952 г. завършва Държавното висше театрално училище, с новооткритата специалност „Режисура“. Няколко години е директор и режисьор на Видинския драматичен театър /1961-63/, а съпругата му Сузана Анжел е актриса в театъра. Тук Алберт Анжел режисира постановките – „Рожденият ден на Тереза“ от Георгий Мдивани, „Скакалци“ от Ст. Л. Костов, „Срещи“ от Л. Стрелков, „Маскарад“ от М. Ю. Лермонтов, „Адвокатът Патлен“- френски народен фарс и др.

Интересен факт е, че при гостуването си в София пиесата „Рожденият ден на Тереза“ е излъчена директно по Българската национална телевизия, а във в. „Култура“ е отпечатана статията на И. Ангелова „Спектакъл за Куба“ с високи оценки за режисурата, сценографията и актьорската игра на видинските театрали.

Работи и гастролира и в други театри в страната и в Националната телевизия. От 1964 г. води сатиричния колектив на НЧ „Светлина -1941“ в гр. Генерал Тошево.

Той е първият режисьор на „Мелодия на годината“. Режисьор е и на музикалния филм „Есенни фенери“ /1970/ и на документалния филм портрет за Стоянка Мутафова „Телевизионни профили“ /1968/ по сценарий на Радой Ралин.

Алберт Анжел е носител  на регионални и национални награди и на държавни отличия. През 1986 г. е удостоен със званието „Почетен гражданин“ на гр. Генерал Тошево

Умира през 1992 г. в София.