Доц. д-р Пламен Милчев Чернополски, дмн

Доц. д-р Пламен Милчев Чернополски, дмн е роден на 17 януари 1980 г. във Видин в семейството на майка лекар – гастроентеролог и баща инженер по автоматизация на производството. Завършва Гимназията с преподаване на чужди езици с пълно отличие през 1998 г. През 2005 г. завършва отново с пълно отличие и университетско звание „Златен Хипократ“ Медицинския университет – Варна, номиниран е за мини Нобелова награда за медицина и с право на специализация по избираема специалност. Още преди дипломирането си е номиниран за специализация в Япония, но по семейни причини отказва специализацията. На 01 яуари 2006 г. е назначен за специализант по хирургия към Втора хирургична клиника на МБАЛ-Варна, а по-късно за ординатор-хирург на клиниката.
През 2008г. д-р Пламен Чернополски става хонорован асистент към Катедра по хирургически болести на МУ-Варна, а през 2009 г. е избран за асистент към УНС – Коремна хирургия. В същата катедра през 2011 г. и му е призната специалност по хирургия. През 2012 г. завършва двегодишен курс по здравен мениджмънт.
През м.февруари на 2015 г. Пламен Чернополски защитава докторската си дисертация на тема „Палеативни интервенции при малигнен иктер“ и получава образоватлно-научната степен „доктор на медицинските науки“. През 2020 г. печели конкурс за доцент.
Основните научни интереси на д-р Чернополски са в областта на жлъчно-чернодробната и панкреатичната хирургия и лапароскопската хирургия.
Има над 20 публикации в български медицински издания и участва в български и международни медицински форуми.
От 2012 г. е член на IASGO.
Доц. д-р Пламен Чернополски е семеен с две деца.