Марин Антов е роден на 11 май 1924 г. в с. Буковец в бедно и многодетно семейство. От малък проявява интерес към музиката и музикалните инструменти и едва 14 годишен заминава за гр. Пловдив и постъпва в музикално училище, специалност „Тромпет“, а след 3 години се прехвърля като курсант в царското музикално училище, където изучава солфеж и теория на музиката при известния преподавател, а по-късно професор Асен Диамандиев. По време на Втората световна война от 1942 г. до 1945 г. заедно с други свои съученици заминава на фронта като оркестрант и санитар в лазарета. След 1945 г. е оркестрант във военните оркестри в Пловдив, Звездец, Малко Търново и Айтос.

През 1969 г. Марин Антов се завръща в родния край и постъпва на работа във военния оркестър на Видинския гарнизон, където се пенсионира през 1974 г. и се отдава на земеделие и животновъдство, свирейки и в известната Буковска музика. През 1976 г. обаче продава животните си и с парите от продажбата и семейните спестявания закупува инструменти за духов оркестър, превръща първия етаж на дома си в занималня и създава школа за музикално обучение на децата от родното си село. От обучените ученици създава оркестър, който бързо се разраства и добива известност. С решение на Окръжния съвет за култура са отпуснати средства за закупуване на нови инструменти и детският духов оркестър участва във всички местни и окръжни тържества и чествания. През 1979 г. към оркестъра е сформиран и мажоретен състав с ръководител Надежда Станева /виж отделна статия/. Осъществени са контакти с музикални и танцови специалисти и формацията създава богат свой репертоар. Закупени са и специални костюми, а сценичните изяви стават ежедневие на учениците и техните ръководители. Марин Антов поема диригентството и на оркестри в Грамада и Видин. По неговия пример детско-юношеските оркестри стават част от живота на много училища във Видинска област, а голяма част от неговите възпитаници свързват завинаги живота си с музиката и сцената.

Със своите оркестри бай Марин, както всички с уважение и признателност го наричат, печели награди от окръжни и национални прегледи на детските и младежки духови оркестри и мажоретни състави, любовта на видинската общественост и респекта на специалистите в музикално-танцовото изкуство. Цялото му богатство от партитури, музикална литература и пособия, събирани от 1940 г. до 2006 г., както и инструментите и костюмите  на оркестъра и мажоретния състав са предадени от семейството му и кметство Буковец на училището по изкуствата СУ „Св. св. Кирил и Методий“- Видин.

Марин Антов Начев умира на 22 юни 2006 г. в родното си село Буковец.