Художникът Владимир Атанасов е роден на 13 май 1970 г. във Видин. Средното си образование завършва в Техникума по каменообработване в с. Кунино, Врачанска област, специалност „Художествена обработка на скални и облицовъчни материали“, а висше в Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград през 1997 г., специалност „Педагогика на изобразителното изкуство“. Преподавателската му дейност преминава през училищата в гр. Грамада, с. Косово и Център за работа с деца в гр. Брегово. От 1012 г. е преподавател по изобразително изкуство и музика в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово.

Интересът му към рисуването е от детските му години, което впечатлява неговите учители по специалността и те го поощряват да продължи образованието си. Участвал е със свои творби в студентски експозиции. Първата му самостоятелна изложба е като студент в Благоевград. Неговите картини са изпълнени в масло и са част от много частни колекции в страната.

Владимир Атанасов е и музикант в бреговската духова музика. Свири на тромпет и има множество участия с оркестъра на фестивали и различни чествания и тържества.